Kymmenen kysymyksen haaste

Nimi: Emma Koistinen

Syntymävuosi: 1996

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: 400 m aj 58,34

Valmentaja: Jarkko Finni

1.) Olit kuukauden leirillä Teneriffalla. Kuinka leiri sujui?

– Jep Teneriffan leiriltä kotiuduttiin viime sunnuntaina! Leiri meni kokonaisuudessaan oikein mukavasti! Alkupuolella jouduttiin joitain juttuja hieman soveltamaan, mutta loppupäähän kovat treenit onnistui hyvin ja suunnitelma nousujohteisesta leiristä toteutui! Pitkä setti tuo 4 viikkoa on ja alkaa aina omalla tavallaan painaa, viimeisellä viikolla on aina henkisesti etxra tsempattavaa.

2.) Lajisi on vaihtunut pika-aidoista 400 m aitoihin. Mitkä syyt johtivat lajivalintaan ja nähdäänkö sinua vielä juoksemassa pika-aitojakin?

– Olen pitkään treenannut monipuolisesti, vaikka suht aikaisessa vaiheessa oli nähtävissä että juokseminen on se juttu! Jarkon (valmentajan) mukaan aitoja juostiin 13-15 ikäisenä erityisen paljon, koska niillä sai hyvää rytmiä muuten vähän holtittomaan koikkelehtimiseen pitkien jalkojen kanssa… Molemmat aitamatkat pysyi mukana ajatuksena että ratakierroksen matka olisi kuitenkin se tulevaisuus. Pika-aidat alkoi kuitenkin 16 ikäisenä kulkea aika mukavasti ja sen parissa tuli pääsy ensimmäisiin nuorten arvokisoihin, U18 MM Donetskiin vuonna 2013. Sitä kautta kisaaminen ohjautui enemmän tälle matkalle, ja myös seuraavien vuosien arvokisarajat alittui nimenomaan 100 metrin aidoissa. Jossain kohtaa kuvioon tuli mukaan pitkät sairastelukierteet, jonka takia ratakierroksen harjoittelua piti poistaa ohjelmasta kokonaan ja keskittyä pelkästään nopeus- ja voimapuoleen. Syksyllä 2016 terveystilanne alkoi sallia taas pidempääkin juoksemista ja tuli päätös satsata matkaan jota tulevaisuuden päälajina on pidettykin. Sillä tiellä ollaan, ja uskon että tässä on se vielä isompi kehittymisen mahdollisuus kuin pika-aidoissa. Nähdäänkö mua vielä 100 metrin aitaviivalla, hmm paha sanoa, eiköhän jossain kohtaa ainakin vaihtelun vuoksi! Ikinä ei voi toki tietää mihin tämä elämä ja urheilu-ura vie. J

3.) Miten virttäydyt hyvään kisafiilikseen?

– Tekemällä mahdollisimman pitkään ennen kisapäivää asioita, joissa saa ajatukset tulevasta kisasta kunnolla pois. Itse kisapäivänä nauttimalla paikan fiiliksestä, kuuntelemalla musiikkia ja keskittymällä olennaiseen eli itse suoritukseen, kun sen aika on!

4.) Elätkö enemmän tunteella vai järjellä? Perustele!

– Ehdottomasti tunteella! Koska missään ei ole mitään järkeä, jos siinä ei ole mukana tunnetta ?

5.) Mitkä ovat hallitsevimmat luonteenpiirteesi?

– Hmm sanoisin positiivisuus, herkkyys ja liika asioiden pohdiskelu.

6.) Minkä kirjan luit viimeksi?

– Tällä hetkellä on kesken Princen elämänkerta.

7.) Urheillessa sattuu ja tapahtuu… Kerro jokin urheiluun liittyvä hassu juttu, joka sinulle on tapahtunut?

– Totta, hyvä kysymys! Näitä riittäisi.. Mutta otetaan vaikka lähimuistista viime hallikaudelta, kun tajusin SM-hallien 4×200 metrin callroomissa, että eipä olekkaan piikkarit repussa.. Ehkä aloittelijamaisin moka mitä kisapäivänä sattua voi, mutta onneksi Okasasen Elisa oli pelastamassa tilanteen lainapiikareiden kanssa ja veikkaan että Emma 21 vee muistaa nyt aina ottaa vielä extra tsekkauksen siihen kisareppuun ennen lähtöä.

8.) Mikä on suosikkitreenisi?

– Sellanen lajitreeni, jossa saa tehdä lähellä maksimitehoja ja nopeutta, niin että kropasta saa kunnolla irti! On niissä kunnon hapotuksissakin oma juttunsa, vaikkei sitä aina ennen treeniä tai sen aikana uskokaan.

9.) Mitkä ovat tavoitteesi tulevalle kesälle?

– Saada mitattua kropasta ulos kunto ja suoritus johon tiedän, että on mahdollisuudet. Nauttia tekemisestä ja päästä kisaamaan ehjänä ja terveenä läpi kesän, niin että paras tuloshuippu osuisi tärkeimpiin kilpailuihin. Tämän toteutuessa Berliinin EM-kisapaikka kiinnostaisi ja tottakai Kalevan kisat yksi kesän kohokohdista.

10.) Kalevan Kisat Jyväskylän aurinkoisella Harjulla heinäkuun lopulla 2018… Naisten 400 m aitafinaali… Mitkä ovat fiiliksesi ennen juoksua ja sen jälkeen?

– Ennen juoksua olen rauhallinen ja varma tekemisestäni, mutta sopivan jännittynyt. Kroppa tuntuu rennolta, mutta tehokkaalta ja energiseltä. Otan kaiken irti tunnelmasta ja fiiliksestä, mikä upealla harjulla vallitsee. Kisan jälkeen olen helpottunut ja väsynyt, mutta onnellinen ja kiitollinen onnistuneesta suorituksesta ja kotiyleisön tuesta.

 

 

 

 

Pääyhteistyökumppanit

Valmet
Verso
Kariteam