Kymmenen kysymyksen haaste

Nimi: Elmo Lakka

Syntymävuosi: 1993

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: 110 m aj 13,69

Valmentaja: Antti Haapakoski

1.) Kuka olet, mikä on lajisi

– Olen Elmo Lakka, lajina yleisurheilu ja pika-aidat

2.) Oletko harrastanut muita lajeja?

– Aitojen lisäksi nuorempana monipuolisesti eri lajeja, eniten juoksin sileitä matkoja ja hyppäsin pituutta. Olen harrastanut yleisurheilun lisäksi telinevoimistelua noin 7 vuotta ja piano olen soittanut aikoinaan melkein 15 vuotta. Muut harrastukset ovat jäänet kokeiluluonteiseksi mm. jalka- ja pesäpallo.

3.) Tavoitteet ensi kesälle?

– Tämän kesän päätavoite on EM-Berliinissä, sieltä finaalipaikan lunastus olisi sekä urheilijaa, että valmentajaa tyydyttävä saavutus. Kotimaan tärkein tavoite on tietysti Harjulla KK:n merkeissä. Sieltä 8. Suomen mestaruus ja 4. peräkkäinen 110m kulta maistuisi erittäin hyvältä.

4.) Mikä on mieleenpainuvin kisasi ja miksi?

– En pysty nostamaan vain yhtä kisaa ylitse muiden, olen saanut paljon mieleenpainuvia muistoja kisoista. Kaikki arvokisat ovat itselleni mieleenpainuvia, on hienoa edustaa Suomea ja tehdä hyvät suoritukset oikeassa paikassa ison yleisön edessä.

5.) Mitä urheilu on antanut sinulle

– Jotta lista olisi sallitun rajoissa, pitäisi kysymys ehkä olla muodossa: mitä urheilu on ottanut? Vaikka olen vielä kohtuu nuori urheilija ja urheilijan polkuni on kesken, on urheilu antanut minulle valtavasti ja se on muokannut minusta tällaisen mitä tällä hetkellä olen. Olen saanut urheilun kautta paljon erilaisia kokemuksia ja tunteita, ystäviä, jatkuvan halun kehittää itseäni, sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, uskoa omaan tekemiseen sekä olen päässyt käymään monessa paikassa ja tavannut monta hienoa ihmistä urheilun tiimoilta.

6.) Millainen on suosikki treenisi?

– Pidän kaikista harjoituksista paljon, mutta jos jokin pitää nostaa ylitse muiden tykkään lajiharjoittelusta eli aitomisesta erityisesti: tekniikka-, nopeus-, sekä nopeuskestävyys harjoitukset aitojen kanssa ovat lemppareitani. Aitomisessani on paljon vielä parannettavaa, joten se varmasti yksi syy, miksi pidän siitä.

7.) Mikä on viimeksi lukemasi kirja?

– Olen todella laiska lukemaan ja kyllästyn helposti muutaman kymmenen sivun jälkeen. Oppikirjat ovat melkein ainoita kirjoja, jotka on pakosta pitänyt kahlata kannesta kanteen. Viimeisin kirja, minkä olen lukenut, oli kuitenkin todella inspiroiva ja koskettava Pekka Hyysalon Fight Back – Toinen mahdollisuus.

8.) Onko sinulla rutiineja kisapäivänä?

– En ole hankkinut itselleni mitään suuria rutiineja kisapäiviin. Olen pikemminkin koittanut välttää sellaisia. Tämä siitä syystä, että rutiinit eivät vaikuta suoritukseeni, jos en jotain pystyisikään tekemään esimerkiksi vaihtelevissa kisaympäristöissä ja -paikossa. Ainoa rutiinini on telineisiin meno, sitä ei kukaan pysty estämään tai muokkaamaan ja lähtötapahtuma on kaikkialla sama.

9.) Kuka on esikuvasi?

– Tällä hetkellä minulla ei ole ketään varsinaista esikuvaa, ihastelen ja katson suuresti ylöspäin tietysti kaikkia menestyneitä pika-aitureita. Jos samalla viivalla olemme, kunnioitan heitä kilpakumppaneina, mutta en nöyristele ja pyytele anteeksi olemassa oloani. Oma äitini on myös itselleni merkittävä henkilö ja omalla tavallaan yksin esikuvistani.

10.) Kalevan kisat Jyväskylän aurinkoisella Harjulla heinäkuun lopulla 2018. Miesten aitajuoksun finaali.. Mitkä ovat fiiliksesi ennen kisaa ja sen jälkeen?

– Ennen kisaa fiilis on kutkuttava ja luottavainen, sopivasti jännittynyt. Kaikki keskittyminen on ladattu tulevaan suoritukseen. Kisan jälkeen olo on mahtava, olen tehnyt nappi suorituksen ja päässyt tavoitteeseeni.

 

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso