Kymmenen kysymyksen haaste

Nimi: Daniel Savolainen

Syntymävuosi: 1999

Laji(t) ja ennätys/ennätykset: 100 m 10,90, 200 m 22,48, 400 m 50,08

Valmentaja: Jarkko Toivola

1.) Mitkä ovat fiilikset yleisesti tällä hetkellä?

– Täällä etelässä aurinko lämmittää ja lihakset rentoutuvat, niin myös mielikin.

2.) Olet edustanut koko JKU:ta. Mitä JKU seurana merkitsee sinulle?

– Sitä voi edustaa ylpeänä, koska se on ollut niin tuttu asia pitkän aikaa.

3.) Mitkä ovat suunnitelmasi lukion jälkeen?

– Hävittäjälentäjän hommat ovat kiinnostaneet jonkin aikaa. Menen testeihin rennoin mielin, mutta hyvällä itsevarmuudella. Jos menee läpi niin hyvä juttu. Jos ei niin kyllä se armeija joka tapauksessa kutsuu ja saa nähdä miten tykkään siitä jos aion hakea Maanpuolustuskorkeakouluun. Tämä on vielä melkoista tasapainoilua urheilun kanssa ja ei ole selkeää mitä loppujen lopuksi tulevaisuus tuo tullessaan.

4.) Millainen on suosikkitreenisi?

– Suosikkitreenini sisältää ennätyksen (hyvässä tapauksessa), hyvän mielen, onnistuneisuuden ja selkeän kehityksen fiiliksen. Sekä ehjät takareidet.

5.) Miksi valitsit lajiksesi yleisurheilun ja juuri pikajuoksun?

– 10-13 vuotiaana oli tasapainoilua futiksen ja yleisurheilun kanssa, jossa kuitenkin yleisurheilu vei helpon voiton, koska menestysmahdollisuudet suosivat siinä paremmin. Yleisurheilujuuret yltävät vielä kauemmaksi menneisyyteen, sanotaan 5-7 vuoden ikäisenä pyörin jo Hipposhallilla urheilukouluissa pelleilemässä ja ei mennyt kauaa, kun kilpailukin alkoi. Perheessäni jokainen harrastaa tai on harrastanut yleisurheilua ja se on pienenä sytyttänyt itsessäni sen kilpailuhengen, mikä palaa edelleenkin.

6.) Miten kuvailisit valmentajaasi kolmella sanalla?

– Fiksu, selkeä ja verbaalisesti lahjakas.

7. Mitä teet vapaa-ajallasi, kun et ole treenaamassa?

– Aikaa jää loppujen lopuksi melko vähän kavereiden kanssa hengailuun, varsinkin kouluarkena. Vietän loppuajat pelaillessa tovereiden kanssa tiimipelejä esimerkiksi Skypen kautta kommunikoiden. Joskus tietty meinaa mennä yöuniakin, jos sattuu olemaan hyvä ilta. Muuten saatan tavata kavereita, kun aikaa löytyy tai katsoa Netflixiä ja juoda h*lvetisti kahvia. En tee läksyjä usein, mutta se ei tee minusta huonoa oppilasta ?.

8.) Mikä on lempielokuvasi/sarja ja miksi?

– Daredevil. Netflixin sarja oli kyllä yllätys sen ollessa synkkä, raaka, hyvin näytelty ja käsikirjoitettu. Siinä ei ollut perinteistä Marvelin supersankarimenoa, vaan se sarjana viedään astetta vakavammalle tasolle, kuten minkälaisia haasteita kaksoiselämä tuo ihmissuhteisiin. Toisessa kaudessa esimerkiksi korostuu kysymykset kuten, milloin rikollinen ansaitsee kuoleman ja muita eettisiä kysymyksiä, jotka luovat sarjalle syvyyttä. Muita hyviä sarjoja ovat olleet mm. Game of Thrones, Westworld, Breaking Bad, Archer ja Fullmetal Alchemist.

9.)Mitkä ovat vahvimmat psyykkiset ja ja fyysiset ominaisuutesi?

– Hyvät suoritukset vaativat uskomista ja itseluottamusta. Tehosuorituksissa itselleni toimii rentouden ja raivon välimuoto, mutta raivoa esiintyy useammin. Toki pakaravoimat tepsivät kaikessa.

10.) Kalevan kisat Jyväskylän aurinkoisella Harjulla heinäkuun lopulla 2018. Miesten 100/200 metrin finaali on alkamassa. Mitä ajattelet ja tunnet ennen kisaa ja sen jälkeen?

– Ajattelen ennen kisaa varmasti itse suoritusta, miten lähden telineistä, kiihdytän ja rullaan. Ajattelen sitä, että nyt on näytön paikka ja tämän pitää onnistua. Uskon tekemiseeni, koska onnistunut suoritus vaatii sen 110% tehon. Tunnen varmasti paljon jännitystä ja intoa/pelkoa. Hyvän onnistuneen kisan jälkeen tulee tunne, että tästä on hyvä jatkaa ja olen näyttänyt paikkani urheilussa. Se luo itsevarmuutta jatkolle. Jos epäonnistun, niin tunnen vihaa ja kiroilen varmasti. Olen huono häviäjä. Epäonnistuminen on paras opettaja, jota ei haluta. Sitäkin joutuu kokemaan välillä.

 

Pääyhteistyökumppanit

Kariteam
Valmet
Verso