Nuoret keräsivät yhteensä 15 mitalia viikonlopun aikana Oulusta ja Lahdesta

Viikonloppuna 24.2.-26.2. kamppailtiin nuorten Suomen mestaruuksista Oulussa. JKU keräsi yhteensä 14 mitalia, joista 6 oli kultaisia. Tuplamestariksi juoksi Alisa Virtanen, joka voitti sekä N22 sarjan 1500 metrin että 3000 metrin juoksut juoksemalla kummallakin matkalla tämän kauden parhaat aikansa, 1500 metrillä ajan 4.37,39 ja 3000 metrillä 10.09,08. Lisäksi M17 sarjassa Tommi Järvenpää taivutti seipään mestariksi uudella ennätyksellään 470 ja N17 sarjan kolmiloikassa Pirkko Järvikylä otti kultaa hyppäämällä ensimmäisen kerran yli 12 metriä: 12,02. Kolmiloikkakisa oli jännittävä ja voitto ratkesi viimeiseen hyppyyn, jolla Pirkko onnistui venyttämään uuden ennätyksensä. ”Sain vasta viimeiseen hyppyyn kunnon latauksen päälle, kun Mia Flink hyppäsi pitkän hypyn ja meni kärkeen. Silloin tiesin, että nyt on pakko hypätä tosi pitkälle, jos haluaa voittaa.”, Pirkko kertasi kisan kulkua. Toiseksi kolmiloikassa hypännyt Espoon Tapioiden Mia Flinkin tulos oli 11,96.

Arttu Peltola juoksi M22 sarjassa 60 metrin voittoon ajalla 6,89.  Juho Koivisto varmisti JKU:lle kaksoisvoiton juoksemalla hopealle uudella ennätysajallaan 6,95. Pituushypyssä Kristian Peltola hyppäsi voittoon tuloksella 708. ”Valmistautuminen kilpailuun meni käytännössä sairastaen, joten saa nähdä miten kisassa oikein kulkee” oli Kristian aamulla ennen kilpailua pohtinut ja osoitti kisan aikana, että hyppy kulki sairastelun jälkeenkin sen verran hyvin, että sillä irtosi mestaruus.

Mitaleille ylsivät Oulussa myös Luukas Kontro (M19 1500 m, hopea), Lotta Mäkinen (N22 800 m, hopea), Johanna Nieminen (N22 korkeus, pronssi), Venla Pulkkanen (N22 korkeus, hopea), Jenna Tuomaala (N19 seiväs, hopea), Noora Salmi (N19 kolmiloikka, pronssi) ja Laura Koivisto (N 22 kolmiloikka, hopea).

Oulun hienojen suoritusten lisäksi Lahden Pajulahti-hallissa heitettiin perjantaina 24.2. kiekon talvimestaruuskilpailut. Lahdesta Jyväskylään palattiin yhden mitalin kera, kun T15 sarjassa Iitu Riekkinen heitti hopealle.

Kaikki Oulun SM-hallien tulokset: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=92666

Kaikki Lahden kiekon talvimestaruuskilpailuiden tulokset: https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=92674

 

artikkelikuvat: Heidi Lehikoinen