YAG – ennätyksiä, onnistumisen kokemuksia, uusia kavereita, itsensä voittamista ja pettymyksistä oppimista

Vuoden 2021 YAG-kisoihin suuntasi Jyväskylästä pieni mutta pippurinen porukka kilpailemaan Kimpisen siniselle stadionille. Perjantaista sunnuntaihin kilpailtiin henkilökohtaisten lajien ja viestien merkeissä. Urheilijat tsemppasit viikonloppuna useamman lajin ja huoltojoukot jaksoivat kannustaa, vaikka päivät meinasivat venyä pitkiksi kentällä. Onneksi hyvässä seurassa aika kuluu nopeasti. JKU sijoittui seurojen välisessä YAG Club Cupissa kolmanneksi 32 pisteellä Lahden Ahkeran (38 p.) ja HKV:n (35 p.) jälkeen.

Ennätyksiä parannettiin oikein urakalla viikonloppuna. Lauantaina uudesta ennätyksestä iloitsi 15-vuotias Tommi Järvenpää ylitettyään 410 seiväshypyssä. ”Ihan hyvin meni. Ei omasta ennätyksestä voi olla pettynyt. Vika yritys 415 oli hyvä, ihan pienestä kiinni, ettei se mennyt. Kannustus auttoi tänään. Aidat ja 4×200 metrin sekaviestin juoksen sunnuntaina. Kokkolan SM-kisoihin olen lähdössä hyvillä fiiliksillä. Siellä koitetaan voittaa ja uutta ennätystä.” 15-sarjan sekaviestijoukkue, Valtteri Kinnunen, Siiri Kihlman, Tommi Järvenpää ja Pihla Tiihonen, toivat kapulan ensimmäisenä joukkueena maaliin sunnuntaina.

Sunnuntaina Pirkko Järvikylä juoksi uuden ennätyksen T15 sarjan 80 metrin aidoissa lauantain 3-loikan ja korkeuden ennätysten jatkoksi. ”Minulla on ollut viikonlopun aikana viisi lajia, jos viestit lasketaan mukaan, ja aidoissa oli vielä finaali. Viikonloppu on sujunut tosi hyvin. Kaikissa lajeissa on tullut tai olen sivunnut enkkaa. Parasta YAG viikonlopussa on ollut viestit ja onnistumiset”, Pirkko summasi viikonlopun fiilikset. 

Ennätysten lisäksi YAG:ssa tärkeitä ovat kaverit, joiden kanssa kisataan ja vietetään aikaa lajien välissä. ”Hyvin on sujunut kisat ja kivaa on ollut” 12-vuotiaat Anna Njie ja Enni Mustaparta kertovat kuin yhdestä suusta. ”Olen saanut yhden uuden kaverin kisoista ja finaaliin pääsyt on olleet viikonlopun kivoin juttu”, Anna kertoo. ”Uuden enkan saaminen kahdessa lajissa on ollut kivointa, Enni kertoo Enni, joka kisasi YAG:ssa neljä lajia, kun mukaan lasketaan viestit. Anna osallistui myöskin neljään lajiin viikonloppuna. Tytöt lupaavat, että ensi vuonna lähdetään taas YAG:hen!

Myös P14 sarjan Valtteri Paksuniemen mielestä ennätykset ovat parasta. ”Enkkojen tekeminen oli parasta. Sain uusia kavereita. Kuula meni hyvin ja kiekko meni hyvin. Moukarissa lähdettiin heittään voitosta ja se tuli.” Valtteri summaa. P15 viestijoukkue, jossa Valtterikin oli mukana, voittivat perjantaina pronssia 4×100 metrin viestistä.

Ensi vuonna YAG järjestetään Lahdessa ja sinne lähdetään entistä isommalla joukkueella.

Tulokset löytyvät https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=83304