JKU:laiset Berliinin EM-kisoissa

JKU:n timanttiset aiturit Nooralotta Neziri ja Elmo Lakka juoksivat Berliinin EM-kisoissa pika-aidat. Kisoista on vierähtänyt jo tovi, mutta ohessa lyhyt tiivistys urheilijoidemme juoksuista. Nooralotta Neziri pääsi tilastoaikansa perusteella suoraan 100m atojen välieriin juoksemaan, mikä on sinäänsä posiitivinen asia, mutta siihen liittyy myös kääntöpuolensa. Toisaalta juoksuja tulee vähemmän, mutta toisaalta ei saa alkueräjuoksun tuntumaa alle, mikä auttaa joitakin urheilijoita seuraavaan starttiin. Neziri juoksi välierässä ajan 12,94, joka ei tällä kertaa aivan riittänyt finaaliin, sillä saman ajan juossut Puolan Karolina Koleczekin oli neljä tuhannesosaa nopeampi. Noin niukka karsiutuminen toki harmittaa, mutta katse on jo eteenpäin.

– Nyt on tehty puoli vuotta töitä Petteri Jousteen kanssa ja tähdätty EM-finaaliin. Kun jatketaan kaksi vuotta ja pannaan lähtö kuntoon, ollaan EM-finaalissa.

Elmo Lakka juoksi 110m aidoissa ennätyksensä 13,60, muttei aika vielä riittänyt finaaliin, johon olisi vaadittu 13,45. Ennätys syntyi välieräjuoksussa ja vei Elmon kotimaan kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi. Lakan koutsi Antti Haapakoski on vielä edellä ajalla 13.42. 

– Olisihan se hienoa päästä joskus näyttämään kunnolla kantapäitä noille muille. Se ei vaadi kuin terveyttä ja kovaa treeniä. Valmentajan kanssa on löydetty hyvä sabluuna harjoitteluun, Lakka sanoo.

JKU toivottaa tsemppiä molemmille loppukauteen. Molemmat nähdään varmasti jatkossakin arvokisoissa juoksemassa entistä kovempia aikoja.