JKU:n naiset eurocupin A-sarjaan

Aitajuoksija Nooralotta Neziri avasi kilpailukauden napakasti Tampereella. Hän voitti Ratinassa seurajoukkueiden Euroopan cupin B-ryhmän kilpailussa 100 metrin aidat ajalla 13,26. Tampereen Pyrinnön Reetta Hurske oli toinen ajalla 13,41.

Neziri oli samalla varmistamassa Jyväskylän Kenttäurheilijoiden naisjoukkueen nousua cupin A-sarjaan ensi kaudeksi. Käytännössä nousu varmistui jo ennen kisan päättänyttä 4 x 400 metriä. JKU:lle riitti, kun se toi kapulan rikkeittä maaliin. Seura ei jättänyt jossittelulle sijaa, vaan otti vakuuttavalla juoksulla hopeatilan.

Naisten cupin voiton vei ylivoimaisesti USN Praha 114 pisteellä. JKU oli toinen 88 pisteellä ja Serbian AK Crvena Zvenda kolmas. Joukkue jäi JKU:sta 8,5 pistettä. Tampereen Pyrinnön miehet olivat kuudensia.

Neziri juoksi Tampereella myös 100 metriä. Hän taisteli matkalla voitosta, mutta tshekki Klara Seidlova oli terävämpi lopussa. Voittoaika 11,76 ja Neziri pinkoi 11,92. Tuulimittari näytti lukemaa -0,4 metriä sekunnissa.

– Sileän satasen jälkeen juoksu kulki ihmeen hyvin. Startti ei vieläkään ollut kovin ihmeellinen, vaikka sitä on harjoiteltu ja paljon. Juoksu oli ehyt, eikä missään vaiheessa ollut huojuvaa, Neziri totesi aitajuoksustaan.

Nezirin kilpailukausi jatkuu ensi viikolla Puolassa.

–  Kyllä helpotti. Nyt voi lähteä seuraavaan kisaan ilman turhaa jännitystä, huojentunut Neziri totesi Ratinan paahteessa.

Tyytyväinen oli myös Hurske, jonka avaus oli selvästi viimevuotista parempi.

– Ei ainakaan harmita, Hurske sanoi.

Koistisilta vahvat alkutahdit

JKU:lta Tampereen kilpailu alkoi vahvasti, kun Emma Koistinen paineli 400 metrin aidat voittoon tyylikkään juoksun jälkeen ajassa 58,87.

– Ensimmäiseen kuuteen aitaan asti juoksu kulki todella helposti, ja aitaväleihin käytin 15 askelta. Sitten hieman höntyilin, ja loppu ei ollut aivan niin laadukasta. Aika oli kuitenkin näinkin hyvä, joten lupa on odottaa paljon parempaa, Koistinen kertaili.

Naisten kolmiloikassa useammallakin urheilijalla oli aihetta tuuletuksiin. Kilpailun voittaja Tshekin Lucle Majkova venytti 13,12 ja Irlannin Sarah Bugy 13,07. Jyväskylän Ada Koistinen oli kolmas ja teki upean sarjan: 12,62, 12,60, 12,77 ja viimeisellä peräti 12,92.

– Tärkeintä oli ylittää nuorten MM-raja 12,70 heti ensimmäisessä kilpailussa. Hypyt olivat tasapainoisia ja kaikkiaan oli kiva kisafiilis. Kolmiloikka taitaa olla lopullisesti lajini, viime syksynä ylioppilaaksi kirjoittanut Koistinen säteili.

Johanna Salmela kasvatti JKU:n pistepottia kuudella sijoittuen kakkoseksi moukarissa. Tulos 58,53 syntyi viimeisellä kierroksella. Tshekin Amalie Svebikovar taivutti seipään voittoon tuloksella 430. JKU:n Anni Halko oli neljäs, tulos 350.

Pyrintö osallistui ulkopuolisena otteluun. Äitiyslomalta palannut Tanja Komulainen heitti kuin vanhasta muistista kilon kiekkoa lukemille 47,23. Serbian Dragana Tomasevic nakkasi leppoisaan myötätuuleen mukavasti 56,33.

Miesten ja naisten 400 metrillä Ratinaan kierrettiin vauhdilla: Serbian Tamara Salaskin voittoaika oli 53,11. Miesten kilpailussa Israelin Donald Blair-Sanford kellotti ajan 46,21.

Miesten kakkosella Pyrinnön Ville Aarnivala oli kolmas, aika 22,14.

Tasaisen kisa oli myös 400 metrin aidat: kolme juoksijaa alle 52 sekuntia ja neljänneksi tullut Pyrinnön Valtteri Toimela teki ajan 53,40.

– Kuudenteen aitaan asti meni erinomaisesti, sitten höntyilin pari aitaa. Aika oli siihen nähden tyydyttävä, Toimela puuskutti.

Virtanen tonnivitosella kakkoseksi

Miesten korkeuden ykkönen Israelin Dmitri Kroytor floppasi 220. Pyrinnön 18-kesäinen Daniel Konen paransi ulkorataennätyksekseen 205.

Miesten 800 metrillä Pyrinnön Jaakko Laakso oli alusta lähtien pääjoukkoa kymmenisen metriä perässä. Totuttua loppukiriä ei nyt tullut ja Laakso jäi viimeiseksi ajalla 1.56,63.

Hieman takapakkia JKU:lle tuli naisten pituudessa. Emmi Mäkinen satutti alaselkäänsä, eikä pystynyt täysitehoiseen hyppyihin. Tulos 546 riitti kuudenneksi. Voittoon olisi tarvittu 609 leiskaus.

Pyrinnön Urho Kujanpäällä oli seitinohuesti epäonnen päivä. Omat seipäät tulivat Saksasta vasta, kun kilpailu oli ehtoopuolella. Kujanpää ylitti ilmavasti 505, mutta 525 oli tällä kertaa liikaa.

Sini Lällä jäi 165:een ja oli neljäs korkeudessa, jossa voittaja floppasi 170. Elisa Kirvesniemen kuulatulos oli tasan 12 ja se riitti viidenneksi.

JKU:n mitasadetta jatkoi helteessä Alisa Virtanen juosten tonnivitosella kakkoseksi, aika 4.38,99. Pyrinnön joukkueen huikein kaveri oli kestävyysjuoksija Jarkko Järvenpää.

– Silloin harvoin, kun seura pyytää, ei ole varaa sanoa ei.

Viikko sitten juostun kovan kympin jälkeen olisi ollut viisasta pitää taukoa, mutta Järvenpää tuli ja juoksi vitosella kolmanneksi ajalla 14.35,80.

tulokset

 

Lähde: SUL:n uutinen