Suomi jyräsi pohjoismaisen maaottelun voittoon – JKU:n Ilari Manninen paras pika-aidoissa

Suomi jyräsi vastustamattomasti voittoon viime viikonloppuna käydyssä 19-vuotiaiden pohjoismaisessa nelimaaottelussa Islannin pääkaupungissa Reykjavikissa. Suomi johti myös ensimmäisen päivän jälkeen.

Suomalaiset saalistivat miesten ja naisten sarjoissa yhteensä 404 pistettä. Toiseksi sijoittunut Norja jäi 42 ja puolen pisteen päähän. Kolmas oli Ruotsi ja neljäs Tanskan ja Islannin yhdistetty joukkue.

Suomi voitti koleassa ja tuulisessa säässä ylivoimaisesti sekä mies- että naisjunioreiden maaottelun. Norja oli kummassakin sarjassa toiseksi paras ja Ruotsi kolmanneksi paras.

Suomi saavutti toisena päivänä Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa kymmenen kultaa, neljä hopeaa ja kolme pronssia. Kahtena päivänä suomalaisille ojennettiin yhteensä 17 kultaa, 11 hopeaa ja 11 pronssia. Suomalaiset ottivat toisena päivänä kolme kaksoisvoittoa.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen voitti miesten 110 metrin aitajuoksun ajalla 14,34. Liedon Parman Valtteri Kalliokulju aitoi hopeaa ajalla 14,45.

Manninen otti revanssin Kalliokuljusta, sillä reilu viikko sitten 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa järjestys oli päinvastainen. Norjan Marcus Moen oli kolmas ajalla 14,66. Kilpailussa tuuli puhalsi vastaan rankasti 3,2 sekuntimetrin voimalla.