Kultainen Juoksija – patsas pysyy Jyväskylässä‏

Kultainen_juoksijaJyväskylän Kenttäurheilijat otti kolmannen perättäisen kiinnityksen SM-hallien parhaan seuran, Kultaisen Juoksijan patsaaseen.  JKU:n urheilijat keräsivät viikonvaihteena 55 pistettä jättäen isäntäseura Tampereen Pyrinnön 41 pistettä selvästi taakseen. Näin patsas kävi ainoastaan kääntymässä Tampereella viikonvaihteessa palaten JKU:n palkintokaappiin jälleen vuodeksi eteenpäin.

Pitkistä aidoista tuplahopeaa

Pirkkahallissa kilpailtiin suhteellisen harvoin juostut 300 metrin aitakilpailut. Tällä matkalla JKU:n nuoret Emma Koistinen ja Ilari Manninen nappasivat ensimmäiset yleisen sarjan henkilökohtaiset mitalinsa.

Emma Koistinen lähti aidatulle ratakierrokselle tilastokärkenä. Hän tuli viimeiselle aidalle johtoasemassa, mutta hienoinen kompurointi aidan jälkeen sekoitti rytmiä ja KU-58:n Hilla Uusimäki rynni edelle loppusileällä ajalla 42,35. Koistisen aika oli 42,73.

Ilari Manninen paransi aitamatkalla ennätystään peräti 61 sadasosaa. Aika 37,99 palkittiin SM-hopealla. Suomen mestariksi juoksi Laitilan Jyskeen Joni Vainio-Kaila ja pronssille Tampereen Pyrinnön Valtteri Toimela. JKU:n toiminnanjohtaja Markku Koistisen nimissä oleva Kesyn piirinennätys 37,56 jäi vielä rauhaan.

Elmo Lakka ennätyksellään aitamestariksi

Pika-aitojen ennakkosuosikki Elmo Lakka piti pintansa ja voitti mestaruuden selvästi uudella ennätyksellään 7,81. Elmo aitoi saman ajan jo alkuerissä. Aika jää täpärästi vain sadasosalla halli EM-rajasta. Finaalissa Lakan reaktioaika oli peräti 0,409 sekuntia, joten tämän perusteella ajan voi odottaa paranevan vielä lisää lähitulevaisuudessa.

Hanna-Maarista triplamestari

Hanna-Maari Latvala rullasi paraatimatkallaan 200 metrillä voittoon ajalla 23,55. Alkuerissä hän kellotti ajan 23,91.

JKU:n naiskvartetti Anni Halko, Emma Koistinen, Ada Koistinen ja Hanna-Maari Latvala kuittasivat SM-kultaa ajalla 2.42,01. Viestissä Latvala lähti ankkuriosuudelle lähes 20 metriä 400 metrin erikoisnaisen, HIFK:n Sanna Aaltosen jälkeen. Latvala rutisti kuitenkin eron kiinni ja loppusuoralla hän meni vastustamattomasti Aaltosen ohi.

JKU:n mieskvartetti Ilari Manninen, Elmo Lakka, Taneli Monni ja Petteri Monni saalisti päivän päätteeksi JKU:n leiriin SM-pronssia ajalla 2.22,80. Miesten viestin voitto Tampereen Pyrintö 2.21,41.

Lauantain mitalistit

Lauantaina Suomen mestaruuden pokkasivat Hanna-Maari Latvala 60 metrin juoksussa ajalla 7,38 sekä Emmi Mäkinen pituushypyssä uudella ennätyksellään 6,28.

Lauantaina ratkottiin myös 5-ottelun Suomen mestaruuden T15 ja P15 sarjoissa. JKU:n Juho Nieminen nappasi SM-pronssia pisteillä 3202, joka on samalla Kesyn uusi piirinennätys. Niemisen sarja oli hurja: 60 maj 8,92, pituushyppy 661 (uusi Kesyn pe), kuula 13,02, seiväshyppy 280 ja 1000 metriä 3.29,10.

SM-hallit tulokset