JKU tavoittelee kolmatta perättäistä Kultaista Juoksijaa‏

Jyväskylän Kenttäurheilijat lähtevät tavoittelemaan kolmatta perättäistä Kultaisen Juoksijan voittoa tulevan viikonvaihteen yleisurheilun SM-hallikilpailuissa. Kultaisen Juoksijan patsas ojennetaan SM-hallien eniten pisteitä keränneelle seuralle.

JKU:n kärkiurheilijat pitävät hallussaan viittä kauden kärkitulosta. Hanna-Maari Latvala on tilastokärki niin 60 metrillä (7.32) kuin 200 metrillä (23.42). Lisäksi Latvala juoksee JKU:n viestijoukkueessa sunnuntaina. Emmi Mäkinen on tilastokärki pituudessa (620) ja Emma Koistinen 300 metrin aidoissa (42.66). Miesten puolella tilastokärjessä SM-halleissa juoksevista on Elmo Lakka 60 metrin aidoissa (7.88).

JKU:n mitaliennätys SM-halleista on viime vuodelta (8), mutta sen uusiminen voi tänä vuonna olla haastavaa, sillä pikajuoksija Minna Laukka joutuu jättämään viikonvaihteen kilpailut väliin. Laukka on tilastokolmonen lyhyellä radalla niin 200 kuin 400 metrillä. JKU-leirin katseet kohdistuvat nuoriin aiturilupauksiin, Emma Koistiseen sekä Ilari Manniseen, jotka kilpailevat pitkillä aitamatkoilla. Jokeri-korttina 3000 metrin juoksuun spurttaa MM-Pekingin maratonille valittu Henri Manninen.

Kaikkiaan Tampereen SM-hallehin on ilmoittautunut 24 JKU:n urheilijaa sekä 4 eritäin kovatasoista viestijoukkuetta naisten ja miesten viesteihin. Viikonloppuna kilpaillaan Suomen mestaruuksista myös T15- ja P15-sarjojen 5-otteluissa, joissa kilpailee viisi JKU:n nuorta lupausta.

 

Tilastoissa (halli 2015) parhaiten sijoittuneet osallistujalistalla (TOP 6 sijoitukset):

1. Hanna-Maari Latvala 60 m

1. Hanna-Maari Latvala 200 m

1. Emmi Mäkinen pituus

1. Emma Koistinen 300 m aj

1. Elmo Lakka 60 m aj

3. Minna Laukka 200 m (lyhyt rata)

3. Minna Laukka 400 m (lyhyt rata)

3. Ilari Manninen 300 m aj

4. Petteri Monni 200 m

5. Emma Koistinen 60 m aj

5. Salli Kokkinen 3-loikka

6. Emmi Mäkinen 60 m

SM-hallit Tampereen Pirkkahalli 21.-22.2