Latvala tavoittelee kauden parastaan MM-halleissa Sopotissa

Hanna-Maari Latvala starttaa lauantaina hallikauden huipentumaan, MM-hallien 60 metrin alkueriin Puolan Sopotissa. Tavoitteena on kauden paras juoksu ja oman ennätyksen parantaminen. Toistaiseksi parasta vauhtia Latvalalta nähtiin toissa viikonlopun SM-halleissa, jossa hän kellotti kotimaisen kärkiajan 7,30.
Yleisurheilun halli MM-kilpailut tunnetaan todella kovista tulosrajoistaan. Aikaisempina vuosia JKU:n urheilijoita on MM-halleihin osallistunut kaksi, Johanna Manninen Valenciassa 2008 sekä Osku Torro Dohassa 2010. Latvala on siis kolmas urheilija tässä timantinkovassa joukossa.
Valmentaja Petteri Jousteen mukaan Hanna-Maarin valmistautuminen Sopotin on sujunut suunnitelmien mukaan ja tuloskunto on nousussa. Aiemman kauden perusteella Latvala – Jouste parivaljakko on onnistunut erinomaisesti kunnon ajoituksessaan pääkilpailuihin. 60 metrin halliennätys 7,25 syntyi Göteborgin EM-hallien alkuerissä. Kesän 2013 pääkilpailu oli universiadit Venäjän Kazanissa, jossa Latvala kellotti 200 metrillä huikean 22,98 ja pokkasi hopeaa. Moskovan MM-kilpailuissa 200 metrin vauhti riitti välieriin.
Sopotissa naisten 60 metrille on ilmoittautunut 40 urheilijaa. Lauantaina juostavien alkuerien perusteella selviää 24 nopeinta sunnuntain välieriin. Tilastojen perusteella Hanna-Maari on 20., joten omalla tasolla suorittaessaan hänellä on hyvät mahdollisuudet selviytyä jatkokierrokselle. Finaaliin pääsy edellyttää todennäköisesti Sisko Hanhijoen nimissä olevan Suomen ennätyksen 7,20 rikkomista.
Halliarvokilpailujen ohjelmassa ei ole 200 metrin juoksua. Laji on poistettu arvokilpailujen ohjelmasta siitä syystä, että sisähallien tiukat kaarteet asettavat urheilijat epätasa-arvoiseen asemaan radan suhteen. Mikäli MM-halleissa juostaisiin 200 metriä, Latvala olisi epäilemättä mukana kansainvälisten huippujen vauhdissa. 60 metriä on Latvalalle selkeästi alimatka, mutta toimii oivallisena harjoituksena erityisesti lähdön ja lähtökiihdytyksen hiomisessa. Maksiminopeudessa Latvala on aivan eurooppalaisessa huippuvauhdissa mukana.
Sopotin MM-hallien jälkeen Latvalan valmistautuminen ensi kesän päätapahtumaan, Zurichin EM-kisoihin jatkuu. Kevään harjoitteluleiri Teneriffalla alkaa huhtikuun puolesta välistä ja jatkuu aina toukokuun loppuun asti. Ensimmäinen suunniteltu kesäkauden kilpailustartti on 24.5. Amsterdamissa, jossa JKU:n nais- ja miesjoukkueet kilpailevat seurajoukkueiden Eurooppa-Cupissa. Tuolloin Latvalan ohjelmassa on koko kattaus, 100 m, 200m sekä pikaviesti, kaikki saman päivän aikana. Tämän jälkeen kilpailukausi jatkuu Saksan Weinheimissa 100 metrillä, jossa viime kaudella Hanna-Maari juoksi ennätysjuoksunsa 11,36.