Hanna-Maari Latvala MM-kisojen välierissä

JKU:n Hanna-Maari Latvala edusti Suomea ansiokkaasti yleisurheilun MM-kisoissa Moskovassa.

Torstaiaamuna juostuissa 200 metrin alkuerissä Latvala juoksi hienosti eränsä 3:nneksi, millä irtosi suora jatkopaikka välieriin. Latvalan aika 23,07 (0,0 m/s) on lähellä hänen ennätystään 22,98, minkä hän juoksi kuukautta aiemmin Universiadeissa.

Vielä samana iltana Latvala pääsi kokemaan tähän astisen uransa kohokohdan, MM-kisojen välierät muiden maailmantähtien rinnalla. Kovasta taistelusta huolimatta Latvalan oli jääminen eränsä 8:nneksi ajalla 23,21 (-0,2 m/s). Aika on silti hänen uransa kolmanneksi paras noteeraus. Latvalan sijoitus välierissä oli 19:s.

MM-kisaurakkansa Latvala aloitti jo sunnuntaina, jolloin hänellä oli ohjelmassa 100 metrin alkuerät. Latvala kiiti eränsä 5:nneksi, mutta karsiutui niukasti jatkosta ajallaan 11,45. Neljä sadasosaa parempi aika olisi riittänyt välieriin, mutta jatkohaaveet kaatuivat heikkoon lähtöön.

MM-kisat oli hieno kokemus 26-vuotiaalle Latvalalle, joka on parin viime vuoden aikana kehittynyt huimasti Petteri Jousteen valmennuksessa. Välieriin selviytyneeltä Latvalalta voidaan odottaa läpimurtoa huipulle ensi kesän EM-kisoissa, mikäli urheilijan kehityskäyrä jatkuu samankaltaisena.

Loppukauden ohjelmassa Latvalalla on ainakin Tampereen Eliittikisat, Ranskassa järjestettävä DécaNation-maaottelu sekä Ruotsi-ottelu Tukholmassa.